Uchiteli-HelenDoron-Militsa-HDD-e1558271709310

Нашите истории: Да останеш в родния си град!

Казвам се Милица Димитрова. Завършила съм Езикова гимназия с английски и немски език, а след това – „Английска филология“ и „Педагогика“. След бакалавърската си степен реших да продължа образованието си с магистратура в Англия. Докато се подготвях за кандидатстване исках междувременно да бъда преподавател по английски език. Малко по-късно се появи и желанието ми за откриване на езикова школа.

Как започна всичко?

В процеса на проучване на различни методи на преподаване попаднах на „Хелен Дорон“. Концепцията ме заинтригува и малко по-късно наблюдавах урок в учебен център. Начинът на преподаване, позитивната атмосфера и резултатите от курсовете категорично ме убедиха, че методът е полезен и забавен. С „Хелен Дорон“ работата и удоволствието се преплитат. По-голямата част от това, което извършвам не го приемам като работа, а като хоби, заради изработването на игри, например. Най-хубавото изживяване настъпва в момента, когато се представят новите игри на децата. Те се радват и с ентусиазъм разказват на своите родители. Децата очакват уроците по английски с трепет, защото не ги приемат като задължение, а по-скоро като забавление. В центровете на „Хелен Дорон“ се създава среда, в която децата по естествен път, чрез множество предмети, игри, песни и филмчета неусетно започват да възприемат езика.

Нашите истории: Марти-от придружител до учител!

Баланс между работа и личен живот

Системата те подготвя за преподавател по английски език чрез специални обучения за различните възрасти и курсове, което води до по-голяма увереност и прецизност в работата. Друг плюс е възможността за откриване на нов офис към мрежата на „Хелен Дорон“. Заетостта и типа работа ми позволяват да работя и да се грижа за детето си. Дъщеря ми ще запоне да учи английски език по метода „Хелен Дорон“, защото той ще я обогати не само с чужд език, а и ще спомогне за нейното разитие, от най-ранна възраст.

Интервюто с Mилица можете да гледате тук:

Милица и изборът и да остане в България и да развива собствен бизнес

Become a Teacher

Share