ЩЕДРИЯТ ВТОРНИК 2022

По традиция в края на всяка учебна година нашите ученици получават малък подарък. Тази година решихме сумата за тези подърци да бъде в подкрепа на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ .

Всяка година между 150 и 200 деца в България се разболяват от рак. Лечението е тежко и продължително, а поради риска от инфекции социалните контакти на децата са сведени до минимум. Образователният процес – също. Целта на сдружението е да помогне децата да преодолеят емоционалните и психологически последствия от болестта и да улесни социалната адаптация след приключване на лечението. Организацията работи на територията на болница ИСУЛ в София, където е създала Център „Златна панделка“. Целта му е информиране, консултиране, подкрепа и работа с деца на активно лечение, на поддържаща терапия и всички, успешно преборили болестта.

Далеч от болничната обстановка, „Златна панделка“ е спокойно място за игри и забавления на малчуганите. За тийнейджърите е осигурена малка  библиотека с интересни книги, игрална зала с геймърски компютри, плейстейшън и много настолни игри. В стаята за арт-терапия цари творчески дух и малките ръчички извайват чудни сувенири, бижута и картини.

Share