HelenDoron-Blog1

Readers are Leaders: Какво постигнахме заедно досега?

В края на май приключи първата част от кампанията на Хелен Дорон България Readers are Leaders.

С помощта на деца и родители успяхме да съберем над 400 книги, които обогатиха училищната библиотека на ОУ „Св.св. Кирил и Методи“, с. Ясеновец, както и над 600 книги за децата, на които им се налага по-дълъг престой в детска болница „Проф. Д-р Иван Матев“. Изключително сме радостни, че кампанията ни се разрастна и извън рамките на нашите учебни центрове. Малки и големи заедно се превърнаха в герои като дариха част от любимите си книжки, за да може повече деца да имат достъп до света на книгите.

Кампанията ни имаше за цел да поощри четенето сред малчуганите и да ги стимулира да използват въображението си. Затова организирахме и три интерактивни четения на любимата на мнозина приказка – „Червената шапчица“. Децата имаха възможността да влязат в ролята на героите и сами да измислят алтернативен край на приказката.

Някои учебни центрове организираха срещи с популярни детски автори, които споделиха с децата магията на четенето, представиха своите книги и вдъхновиха децата да четат. Учебен център „Слатина“ спечели първо място в конкурса на образователна група „Хелен Дорон“ за най-добро видео, свързано с кампанията.

Друга част от кампанията целеше децата да влязат в ролята и на писатели. Дадохме възможност на нашите ученици да станат автори на собствена книжка – имаха пълната свобода да пишат, рисуват и творят, за да разкажат своята история.

35628982_1909401119081030_1844417179202617344_o

20180606_195257

Share