HelenDoron-Blog-young-heroes-bg

Всеки може да бъде герой!

Всички знаем за подвизите на Спайдърмен, костенурките – нинжда, Пойзън Айви и други супер герои, които вършат невъзможни неща в името на доброто. Нищо чудно, че повечето деца искат да са като тях.  Целта на кампанията „Млади герои” е именно това – да им вдъхне увереност, че от тях зависи много и че могат със собствени сили да направят околния свят поне мъничко по-красив.

През изминалия месец и половина обсъдихме с нашите ученици доста от неуредиците, които ни заобикалят и които бихме искали да променим. Не е изненада, че веднага стана дума за недостатъчното осветление и дупките по улиците, и за нуждата от повече детски площадки. Подобни проекти, обаче, все още не са по силите им. Имахме и желание да разкрасим Софийския зоопарк, но за съжаление не срещнахме подкрепа от страна на управата му.

Накрая решихме да се възпротивим срещу масовото присъствие на кучешки изпражнения по зелените площи, където играят деца. За целта правим табелки, които ще поставим в повечето мини-паркове и градинки около учебните ни центрове в София, за да подсещат собствениците да изхвърлят отпадъците на любимците си където трябва. Изпълнението на проекта ще стане в уикенда 22 – 23 април.

В инициативата „Млади герои” могат да участват не само деца от учебни центрове „Хелен Дорон”. Всеки може да се включи в проекта, ако прецени, че каузата си заслужава. Всеки може да бъде герой!

Благодарим за подкрепата на:

www.za-zdraveto.com
brand

Logo poslushen

Share