HelenDoron-Blog-Rossiv2

Франчайзер на учебен център мотивира децата по естествен начин

Използването на повече от един език винаги е бил важен фактор в семейството на Роси Милкова – франчайзер и учител в „Хелен Дорон”. „Аз съм от София и съм част от „най-щастливото тричленно семейство”, както обича да казва 11-годишния ми син Виктор. Роден и израснал в САЩ, Виктор е двуезичен от бебе, тъй като постоянно е заобиколен от български и английски. Когато стана на 3, го записахме в детска градина с английски и испански и той се справяше чудесно и с двата езика, което ми помогна да осъзная колко е важно въвеждането на езици в ранна възраст. Вкъщи говорим на български, но с лекота преминаваме от български на английски и обратно. Виктор все още помни малко испански, аз знам малко немски, а съпругът ми, който работи в софтуерния бранш, владее много добре и руски.”

След 10 години в САЩ, където работи с деца, Роси се връща в България с намерението да отвори собствена детска градина.
„Надявах се да съчетая собствения си опит с познанията на съпруга ми в ИТ и бизнес администрация и да създам нещо позитивно на местно ниво. Но първо трябваше да намерим къде Виктор да развива познанията си по английски, който му е втори роден език. След като опитахме на няколко места без особен успех, попаднахме на един от учебните центрове „Хелен Дорон” в София. Само няколко седмици след като Виктор започна да ходи на уроци там вече знаех, че точно това трябва да направя – да обучавам деца по метода на Хелен Дорон. Сега ми предстои да започна петата си учебна година и като учител, и като франчайзер. Щастлива съм, че децата винаги идват с радост в учебния център. В нашата работа подходът е много важен. Няма как да сложим под един знаменател и бебетата, и тинейджърите. Но нашите родители знаят, че независимо от възрастта на децата, ние им преподаваме английски по естествен начин – използваме различни активности, игри и песни, чрез които ги въвличаме в учебния процес. Атмосферата в клас насърчава сътрудничеството и споделянето. Има и конкуренция, но не на всяка цена.”

rossiv2-528x1000

На база на личния и професионалния си опит Роси е убедена, че децата трябва да усвояват повече от един език от много малки. „Съветвам родителите да се престрашат и да запишат децата си колкото се може по-рано. Доказаната ни методология и помогнала на милиони деца да проговорят английски от малки, да бъдат по-общителни и по-отворени към света.”

За хората, които търсят бизнес възможност чрез франчайза на “Хелен Дорон”, Роси споделя: “Създаването на успешен бизнес зависи от много фактори, но най-вече от личната мотивация. В „Хелен Дорон” най-много ценя ефективния метод на работа, качествените учебни материали и обучението както на учителите така и на собствениците на учебните центрове. В последните години фирмата майка обръща все повече внимание и на новите технологии , за да отговори на нуждите на новите поколения деца, защото при нас децата са на първо място!”

В обобщение Роси цитира любимия си философ Лудвиг Витгенщайн: „Границите на моя език са границите на моя свят!“ И е щастлива, че тя и екипът й откриват нови хоризонти пред децата от западна София!

Share