„Хелен Дорон“ – повече от английски, ценности за цял живот!

При нас децата изучават много повече от английски език.

От най-ранна възраст се стремим да възпитаме у тях любов и грижа към растения и животни. Курсовете Baby’s Best Start и Todler’s Best Start въвеждат енциклопедични знания за различни птици, насекоми, пеперуди и породи кучета. По този начин подхранваме любопитството на малчуганите и ги насърчаваме да бъдат внимателни със заобикалящите ги създания.

В It’s a Baby Dragon,  Fun with Flupe и More Fun with Flupe въвеждаме умения за справяне с проблеми и оказване на помощ в нужда, развиваме съпричастност и толерантност.

Фокусът на курса Alphaboat е върху приятелството, грешките, които неизбежно допускаме в взаимоотношенията си с хората, но и силата на прошката и възможността за втори шанс. Освен че се учим да четем, си говорим и на теми като рисковете в социалните мрежи, истинността на медиите, как да преодоляваме различията си и да работим заедно.

Екологията също е много важна тема сред нашите курсове. В Jump with Joey и More Jump with Joey се въвеждат концепции като рециклиране, пестене на ресурси, благотворителност и грижа за околната среда. Приятелството и задружното решаване на проблеми остават главен фокус във всички епизоди.

Курсовете ни са богати на разнообразни и запомнящи се герои, но един от тях израства заедно с нашите ученици от бебе до тийнейджър. В Paul Ward Explores и Paul Ward’s Adventures Пол и семейството му пътуват до общо 16 държави и се запознават с различни култури и обичаи. Бащата на Пол е ветеринар, който се бори с екологични катастрофи като изсичането на гори, бракониерство, замърсяване на въздуха и водите и много други.

В курсовете ни за тийнейджъри темите за дискусия стават все по-сериозни. Обсъждаме книги, музика, изкуство, опазването на редки и застрашени животни, зависимости, училищни проблеми, отговорността да бъдеш известен, намирането на истината в море от фалшива информация, взаимоотношенията с хора в неравностойно положение и много други интересни въпроси.

„Хелен Дорон“ – повече от английски, ценности за цял живот!

Share